Οι «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας» στο σχολείο μας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 24-5-2023 και ώρα 19.00 η προγραμματισμένη επίσκεψη στο σχολείο μας εκπροσώπων των «Σκύλων Οδηγών Ελλάδας». Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το σχολείο μας η κυρία Μαρία Μαθά, εκπαιδεύτρια Σκύλων Οδηγών, η κυρία Άννα Μπαλάν, ραδιοφωνική παραγωγός και tiktoker, χειρίστρια του Σκύλου Οδηγού ΝΙΤΡΟ, η κυρία Τζουλιάνα Μπούση, Φιλόλογος και εισηγήτρια επί θεμάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία, χειρίστρια του Σκύλου Οδηγού UNI και ο κύριος Βαγγέλης Σκοπελίτης, εθελοντής του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας.

Η κυρία Γερουλάνου, Πρόεδρος του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας, απουσίαζε λόγω προσωπικού κωλύματος και έστειλε τον παρακάτω χαιρετισμό:

Μήνυμα Γερουλάνου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, ανακοίνωσε τη δωρεά στο Κέντρο δύο κλουβιών για δυο νέα σκυλιά που εκπαιδεύονται τώρα. Μετά από σύντομες εισηγήσεις των επισκεπτών, οι κυρίες Μπαλάν και Μπούση οδηγήθηκαν από τους σκύλους τους, δείχνοντας σε παιδιά και γονείς πώς τους βοηθούν να αποφεύγουν τα πρόχειρα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί στο προαύλιο. Αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα που μας έκαναν εντύπωση από τις ομιλίες τους: α) Ότι υπάρχει έλλειψη Σκύλων Οδηγών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν β) Ότι η εκπαίδευση των σκύλων αυτών στην Ελλάδα κρατάει πολύ περισσότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των συνθηκών κυκλοφορίας που επικρατούν στη χώρα μας και της έλλειψης μέτρων για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία.

Τέλος οι μαθητές/τριες που είχαν έρθει στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία, με τη βοήθεια της εκπαιδεύτριας κυρίας Μαθά, να αφήσουν να τους οδηγήσει ένας Σκύλος Οδηγός, κρατώντας τα μάτια τους κλειστά.

Την Τετάρτη 7-6-2023, θα έρθουν στο σχολείο μας τα δύο κουτάβια στα οποία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας δώρισε τα κλουβιά, ώστε να τα γνωρίσουν τα παιδιά, ενώ θα δημιουργηθεί μια γωνιά στο σχολείο μας όπου θα υπάρχουν νέα των Σκύλων Οδηγών.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

oznorMB

dav

 

Κορυφή