Οδηγίες για την εγγραφή στην Α τάξη σχολικού έτους 2018-19

2ο & 3ο Δ.Σ. Νέας Ερυθραίας

 

 Αγαπητοί γονείς

Σας πληροφορούμε ότι οι εγγραφές στα Δημοτικά σχολεία θα γίνουν από 2-18 Μαΐου. Εγγράφονται τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2012.

Σας παρακαλούμε, για να βοηθήσετε στη σωστή λειτουργία του σχολείου, να έρχεστε για εγγραφή από  8.10 – 10.00.

Οι εγγραφές των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2018-2019 θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ :

 Εγκύκλιος για τις εγγραφές των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019

Στα όρια του σχολείου έγιναν κάποιες αλλαγές. Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και γονείς που δεν κατοικούν στα όρια του συγκροτήματος αν ήδη φοιτούν σε μας αδέρφια του υπό εγγραφή μαθητή. Να διευκρινίσουμε ότι η αίτηση γίνεται και στα δύο σχολεία. Η κατανομή των μαθητών θα γίνει μετά το τέλος των εγγραφών από επιτροπή που αποτελείται από τους Δ/ντες των σχολείων και ένα εκπαιδευτικό όπως ορίζει το ΠΔ 79.

Μπορείτε να δείτε τα όρια εδώ

Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α τάξη αφού – αντί για πιστοποιητικό γέννησης  – προσκομίσουν ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών χωρίς τον περιορισμό της πρόσφατης ημερομηνίας έκδοσης και με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που αναφέρονται πιο κάτω.

 Σύντομη απαρίθμηση δικαιολογητικών για τις εγγραφές στο Δημοτικό Σχολείο.

α. Πιστοποιητικό γέννησης  (Το βρίσκει το σχολείο μέσα από το πληροφοριακό σύστημα mysch.)

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ)

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Τέτοια είναι:

α) Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων όπου φαίνεται η διεύθυνση  κατοικίας χωρίς τα αριθμητικά στοιχεία

β) Ενοικιαστήριο σφραγισμένο από την Εφορία  στο όνομα ενός από τους γονείς.

γ) Τίτλος ιδιοκτησίας σπιτιού

δ) Λογαριασμός ΔΕΚΟ  στο όνομα γονέα του παιδιού.

ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου. Αυτή θα σταλεί υπηρεσιακά στις 15/6/18. Ο γονέας κατά την εγγραφή θα προσκομίσει βεβαίωση φοίτησης από το νηπιαγωγείο.

Στ. Αίτηση προς το σχολείο

ζ. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσει το παιδί τους το Ολοήμερο πρόγραμμα θα υποβάλλουν σχετική αίτηση. Δικαίωμα εγγραφής στο Ολοήμερο έχουν:

α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που ήταν άνεργοι.

β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκαν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

γ) Όταν ο ένας γονιός είχε βεβαίωση εργασίας κι ο άλλος  κάρτα ανεργίας,  τα παιδιά τους είχαν δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο.
δ) Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κ.λ.π.  αρκεί  η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα.

ε) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων και δεν είναι ενταγμένα σε υπάρχουσες ΔΥΕΠ.

Τα έντυπα που θα χρειαστείτε είναι : 

Αίτηση για Α δημοτικού

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

και για το Ολοήμερο

Αίτηση για το Ολοήμερο

Νέα Ερυθραία, 24/04/18                                               οι Δ/ντες

 

Παντελής Τσιώτας   Λιάκος Κων/νος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Κορυφή