Οι «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» μας επισκέφτηκαν ξανά

Μας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 17-01-2024 οι «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» και έφεραν μαζί τους τα δύο σκυλάκια που έχουν «υιοθετήσει» οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων μας, την Άρια και την Φέιθ .

Μία έκπληξη τους περίμενε στο σχολείο: Μια πανέμορφη ζωγραφισμένη εικόνα στο διάδρομο με τα δύο κουτάβια την Άρια και την Φέιθ με τον τυφλό κηδεμόνα τους, έργο του Συλλόγου Γονέων.

Η Πρόεδρος των Σκύλων Οδηγών κυρία Γερουλάνου  και οι Ανάδοχες Εθελόντριες, οι κυρίες Elizabeth Gandley και Κωνσταντίνα Μαλλιαρού, μίλησαν στους μαθητές και τις μαθήτριες που είχαν συγκεντρωθεί στις κερκίδες του προαυλίου. Εξήγησαν στα παιδιά ότι τα κουτάβια που προορίζονται για Σκύλοι Οδηγοί ζουν σαν κατοικίδια, κοινωνικοποιούνται με κανόνες, εκπαιδεύονται σε πολλές τεχνικές κι εντολές, παίρνουν πολλή αγάπη και παίζουν μαζί με άλλα σκυλιά προκειμένου να είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα. Τα ενημέρωσαν ακόμη για το πώς πήγε η κοινωνικοποίηση των κουταβιών, ποια μέρη επισκέφτηκαν, πού έκαναν τις διακοπές τους και πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Η εκπαιδεύτρια Σκύλων Οδηγών κυρία Μαρία Μαθά παρουσίασε στα παιδιά τη Ράστι, Σκύλο Οδηγό που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσής της. Μίλησε για την αξία του θεσμού της αναδοχής, έδωσε πληροφορίες για την εκπαίδευση των σκυλιών και ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την πολύτιμη στήριξή τους.

Η παρουσίαση τελείωσε με την εκπαιδεύτρια να δίνει την εντολή στα κουτάβια να παίξουν  με τον Σκύλο Οδηγό, πράγμα που ενθουσίασε τα παιδιά αλλά και τους τετράποδους φίλους τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.

Αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση ότι θα ξαναβρεθούμε σύντομα:

Μπορείτε να δείτε πιο κάτω βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Βίντεο

Κορυφή