Εθνική Βράβευση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας για το Ευρωπαϊκό eTwinning έργο «Let’s explore The World of Technology» 

 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για το ευρωπαϊκό έργο «Let’s explore The World of Technology«.  Η τελετή βράβευσης του 17ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του  Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού eTwinning  και το βραβείο δόθηκε από τον κ. Γιάννη Κατσαρό, Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας.

Το έργο μας «Let’s explore The World of Technology» διαγωνίστηκε στην κατηγορία STEM μαζί με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  αναδείχθηκε ως ένα από τα πρωτοπόρα STEM έργα, κερδίζοντας την εκτίμηση των κριτών. Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας και της αφοσίωσης των μαθητών, αλλά και της σημαντικής συνεισφοράς των εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική καινοτομία στην Ελλάδα.

Το έργο υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του μαθήματος πληροφορικής με τους μαθητές της Ε’ δημοτικού υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας πληροφορικής κας Γεωργίας Λάσκαρη. Συνεργάστηκαν σχολεία από Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία και Πολωνία. Μαθητές και μαθήτριες ενεπλάκησαν σε καινοτόμες δράσεις με στόχο την εξοικείωσή τους με θεμελιώδεις έννοιες της Πληροφορικής, καθώς και την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Μηχανική Μάθηση και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς και, φυσικά, τους καταπληκτικούς μας μαθητές/τριες που έδωσαν ζωή σε αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίζουμε τέτοιου είδους προγράμματα που φέρνουν την καινοτομία στην εκπαίδευση.

Με υπερηφάνεια σημειώνουμε ότι το σχολείο μας είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Σχολείων eTwinning από το 2022, δείχνοντας έτσι τη σταθερή δέσμευσή του στη διασυνοριακή εκπαιδευτική συνεργασία και την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση. Το eTwinning School Label είναι μια διάκριση που απονέμεται σε σχολεία που έχουν δεσμευτεί στη συνεργασία και την καινοτομία μέσω του προγράμματος eTwinning. Αποτελεί έναν τρόπο αναγνώρισης της προοδευτικής προσέγγισης της διασυνοριακής συνεργασίας στην εκπαίδευση. Το eTwinning School Label αναγνωρίζει τα σχολεία που δεσμεύονται στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη της εκπαιδευτικής τους πρακτικής μέσω της διασυνοριακής συνεργασίας και της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στη διδακτική διαδικασία.

Κορυφή