Πρόγραμμα «Οδυσσέας»

Με επιτυχία ολοκλήρωσε το σχολείο μας  το Πρόγραμμα Σχολικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μεταξύ Δημοτικών Σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου με την ονομασία «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021»,  το οποίο οργανώνεται από το  Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Οι μαθητές του Ε΄1 από το 2ο Δ.Σ Νέας Ερυθραίας και οι μαθητές του Ε’2 από το 8ο Δ.Σ Νέας Φιλαδέλφειας, συνεργάστηκαν από απόσταση (ασύγχρονα και σύγχρονα) σε ποικίλες διαθεματικές δραστηριότητες στο θέμα «Ζητείται ελπίς στην μετά COVID εποχή».

Οι δράσεις αποσκοπούσαν κυρίως στην ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, την ανάπτυξη της συνεργατικής μάθησης μέσα από τη χρήση των Τ.Π.Ε (τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας) και στην από κοινού δημιουργία μιας μυθοπλασίας.

Δείτε αναλυτικά τις δράσεις εδώ: https://e-me.edu.gr/groups/2dim-n-erythr-e1

Σελίδα Οδυσσέας 2021: https://www.edivea.org/2021-home.html

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2021 συμμετείχαν 2600 μαθητές, 222 εκπαιδευτικοί από 148 τάξεις και 112 δημοτικά σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο!

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Κορυφή