Εκδήλωση με μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Ο  κύριος  Καραούζος Κωνσταντίνος, άτομο με κινητική αναπηρία και πρωταθλητής κολύμβησης, μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής,  μας επισκέφτηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023.  Αρχικά έγινε παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών/τριών  για τους Παραολυμπιακούς αγώνες, τον αθλητισμό και την αναπηρία με βίντεο, ομιλία και  διαλογική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας  δέχθηκε πολλές  ερωτήσεις  από τους μαθητές/τριές μας. Ακολούθησε παρουσίαση των αθλημάτων μπότσια και γκόλμπολ και στη συνέχεια όλοι/ες οι μαθητές/τριες έπαιξαν και τα δύο αθλήματα.

Η εκδήλωση, λόγω του πλήθους των μαθητών/τριών, έγινε αρχικά για τις τάξεις Α, Β και Γ και κατόπιν για τις Δ, Ε και Στ.

Ευχαριστούμε θερμά, εκπαιδευτικοί και παιδιά, τόσο την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, που μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να μάθουμε τόσα πολλά για τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία σε αθλητικές δραστηριότητες, όσο και τον κύριο Καραούζο, που, ακούραστος, εκτός από τις χρήσιμες πληροφορίες, έδωσε σε όλους/ες μας ένα μάθημα ζωής.

Η δράση αυτή οργανώθηκε από την ομάδα δράσης του σχολείου μας «Αυτός ο «άλλος»» και εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές/τριές μας απέναντι σε άτομα με αναπηρία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

Κορυφή