2ρη Ευρωπαϊκή Διάκριση στο Stem Discovery Campaign 2023 – διαγωνισμός «Look Up-Cloud Hunters 2023»!!

Το σχολείο μας διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό «Look Up-Cloud Hunters 2023» 👀⛅μέσα από το STEM DISCOVERY CAMPAING 2023 (*) (https://www.scientix.eu/events/campaigns/sdc23/winners  και επιλέγετε «Look Up-Cloud Hunters» ).

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν την εφαρμογή  NASA Globe Observer και κατέγραψαν παρατηρήσεις σχετικές με τα σύννεφα και τις συνθήκες του ουρανού την στιγμή που οι δορυφόροι METEOSAT-10 και VIIRS NOAA20 της NASA περνούσαν πάνω από την περιοχή του σχολείου μας. Αυτό τους επέτρεψε να συγκρίνουν τις παρατηρήσεις τους με αυτές που έκανε ο ίδιος ένας δορυφόρος της NASA κατά τη διάρκεια της πτήσης του πάνω από την περιοχή μας και να συμβάλλουν με αυτήν την δραστηριότητα της Επιστήμης των Πολιτών στην συλλογή πολύτιμων δεδομένων  για την καλύτερη κατανόηση των καιρικών συνθηκών.

Τρείς από τις φωτογραφίες μας  θα εκτεθούν στην έκθεση στο «Science Picnic/Znanstveni piknik 2023» και θα παραλάβουμε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024 μία σχολική συσκευασία μετεωρολογίας . Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού δημοσιεύονται στον επίσημο ιστότοπο «Look Up-Cloud Hunters 2023«: https://bit.ly/LookUpCloudHunters2023 .

 

 

Κορυφή