Παραλάβαμε την πλακέτα CodeWeek School Label 2022-2024!

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πολύ  μεγάλη περηφάνεια παραλάβαμε την Ευρωπαϊκή πλακέτα Code Week School 2022-2024 με την οποία αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του σχολείου μας να εντάξει διαθεματικά  τον προγραμματισμό και την υπολογιστική σκέψη σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα του αναλυτικού προγράμματος σπουδών.

‘Ενα μεγάλο μπράβο στους μικρούς μας μαθητές και στην ομάδα εκπαιδευτικών που αγκάλιασαν όλα αυτά τα τελευταία χρόνια την Ευρωπαϊκή  πρωτοβουλία CodeWeek.

 

 

«Υπόψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας επιβεβαιώσουμε ότι στο σχολείο σας έχει απονεμηθεί το «Σχολική ετικέτα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα » για τη
περίοδο 2022-2024!
Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας!
Με αυτή την Ετικέτα αναγνωρίζουμε όλη τη σκληρή δουλειά που κάνατε για να φέρετε την Εβδομάδα Κώδικα της ΕΕ στο σχολείο σας και παρακινήσετε τους μαθητές να ανακαλύψουν τη δύναμη και την ομορφιά του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης.
Η Ετικέτα θα παραμείνει ενεργή για δύο (2) ακαδημαϊκά έτη, 2022/2023 και 2023/2024 και το σχολείο σας θα αναμένεται να εφαρμόσει τον προγραμματισμό και την υπολογιστική σκέψη σε όλα τα προγράμματα σπουδών κατά τα δύο αυτά έτη.

Λίγα λόγια για τη σχολική ετικέτα Code Week σε όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία.

Η Εβδομάδα Κώδικα της ΕΕ αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία του προγραμματισμού και του ψηφιακού γραμματισμού στην προσχολική, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν την υπολογιστική σκέψη και την κωδικοποίηση υποστηρίζουν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και εγκάρσιων ικανοτήτων και επιτρέπουν στους μαθητές να εξερευνήσουν πώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων και στην καινοτομία.
Η Ετικέτα  EU Code Week School Label έχει καθιερωθεί για να αναγνωρίσει τη συμμετοχή σε σχολικό επίπεδο της Ευρωπαίκής Εβδομάδας προγραμματισμού.

Η ετικέτα EU Code Week School βραβεύσει τα σχολεία εκείνα που είχαν μια διαρκή
δέσμευση στην Εβδομάδα Κώδικα, και τα οποία είναι έτοιμα να υποστηρίξουν την τοπική ανάπτυξη του κινήματος. Κάθε σχολείο της Εβδομάδας Κώδικα όχι μόνο έχει συμβάλει στην Εβδομάδα Κώδικα τα προηγούμενα χρόνια μέσω της διοργάνωση δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Κώδικα, αλλά έχει επίσης ένα σχέδιο για την ενσωμάτωση της κωδικοποίησης και της υπολογιστικής σκέψης στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών, μέσω της διοργάνωσης δραστηριοτήτων της Εβδομάδας Κώδικα, της κατάρτισης των εκπαιδευτικών και της με την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της διδασκαλίας του προγραμματισμού και της υπολογιστικής σκέψης.
Η Εβδομάδα Κώδικα της ΕΕ υποστηρίζει την παροχή υψηλής ποιότητας, χωρίς αποκλεισμούς και προσβάσιμης ψηφιακής εκπαίδευσης και δεξιοτήτων για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η τοπική εφαρμογή της πρωτοβουλίας αποτελεί πρόκληση αλλά και ουσιαστική προϋπόθεση, καθώς φέρνει μοναδικές ευκαιρίες για τους μαθητές προωθώντας μεταξύ άλλων την ισότητα των φύλων στον προγραμματισμό.
Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας σε αυτό το πανευρωπαϊκό όραμα που διαδίδει τις αξίες της Εβδομάδας Κώδικα στην τοπική σας περιοχή σας και να βοηθήσετε τους μαθητές να εισέλθουν στη νέα εποχή του προγραμματισμού στην εκπαίδευση!
Ως Σχολείο της Εβδομάδας Κώδικα, σας καλούμε να συνεχίσετε τις συνεχείς προσπάθειές σας υποστηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Με εκτίμηση,
Rehana Schwinninger-Ladak
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΔ Connect, Επικεφαλής της Μονάδας Διαδραστικών Τεχνολογιών, Ψηφιακή για τον Πολιτισμό και την
Εκπαίδευση (CNECT.G.2)

«

Κορυφή