Διαδικτυακή συνάντηση ευρωπαϊκών σχολείων μέσα από το έργο «The Amplified Blue Planet»

Αποχαιρετώντας το ETwinning Europeproject «The Amplified Blue Planet»

Στις 6 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, την Κροατία και την Τουρκία για το κλείσιμο του έργου «The Amplified Blue Planet: A Journey in STEM, Earth Observation, Artificial Intelligence, and Creative Writing for Environmental Awareness».

 

Το έργο «The Amplified Blue Planet», με ιδρυτές τις Γεωργία Λάσκαρη (2ο ΔΣ Νέας Ερυθραίας) και την Iva Naranda (II. osnovna škola Čakovec, Κροατία), είχε ως στόχο την εμπλοκή των μαθητών/τριων σε διεθνή συνεργασία, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής για την αντιμετώπιση πραγματικών περιβαλλοντικών ζητημάτων μέσω προγραμματισμού, ρομποτικής, δορυφορικών παρατηρήσεων της Γης, δημιουργικής γραφής και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κατά τη συνάντηση αυτή, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να παίξουν διαδικτυακά κάποια από τα κουίζ που είχαν δημιουργήσει από κοινού με τους συμμαθητές τους από τα σχολεία-εταίρους και να ανταλλάξουν ευχές για το καλοκαίρι σε έναν ψηφιακό τοίχο, δημιουργώντας εικόνες από κείμενο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Συγχαρηρήρια σε όλους τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς !

Κορυφή