Ομιλία – συζήτηση για τους γονείς με τίτλο: «Εκφάνσεις της βίας στη ζωή των παιδιών και τρόποι διαχείρισης»

Μία από τις Ομάδες Δράσης που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μας μονάδας, έχει ως στόχο την οργάνωση εκδηλώσεων για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας.

Η ομάδα αυτή, βλέποντας ότι στις μέρες μας αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων και παίρνουν ολοένα και πιο σοβαρές μορφές,  διοργάνωσε στις 22/11/2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ομιλία – συζήτηση για τους γονείς με τίτλο: «Εκφάνσεις της βίας στη ζωή των παιδιών και τρόποι διαχείρισης».

Εισηγήτριες ήταν η κυρία  Χριστίνα Αζοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, MSc Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια που παρουσίασε το θέμα «Εκφάνσεις της βίας στη ζωή των παιδιών και τρόποι διαχείρισης» και η κυρία  Μαρία Παντέρα, Νοσηλεύτρια, που παρουσίασε το «Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων» του φορέα Θάλπος.

Στη συνάντηση μιλήσαμε για τις εκφάνσεις της βίας και τις γενεσιουργές αιτίες της καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να τις παρατηρήσουμε, να τις σκεφτούμε και να τις διαχειριστούμε. Μετά την εισήγηση ακολούθησε βιωματική δράση, όπου  οι ενήλικες χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και συζήτησαν σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν από τις εισηγήτριες. Η προσέλευση των γονέων ήταν ικανοποιητική.

Φωτογραφία από την εκδήλωση:

Η αφίσα της εκδήλωσης:

Κορυφή